Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář (KAS / 8KKAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / 8KKAZ - Kazuistický seminář, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předpoklady pro praxi, vyjasnění postavení praktikujícího studenta a obsahu kontraktu o vykonávání praxe. Plán učení, smlouva o praxi.2. Reflexe plánu učení mezi mentorem a studentem, harmonogram aktivit v organizaci poskytující pobytové služby.3. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).4. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).5. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).6. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).7. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).8. Reflexe dojednávání plánu učení mezi mentorem a studentem, harmonogram aktivit v organizaci poskytující terénní, ambulantní služby, ve veřejné správě.9. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).10. Reflexe naplňování plánu učení (daného a individuálního cíle učení).11. Evaluace praxe v organizaci, identifikace nejpřínosnějších zkušeností. Prezentace projektů, zpětná vazba.12. Evaluace praxe v organizaci, identifikace nejpřínosnějších zkušeností. Prezentace projektů, zpětná vazba.13. Evaluace praxe v organizaci, identifikace nejpřínosnějších zkušeností. Prezentace projektů, zpětná vazba.

Získané způsobilosti

Odborné znalosti: Absolvent předmětu zná principy a význam evaluace. Odborné dovednosti: Absolvent předmětu je schopen rozvíjet a prohlubovat kritické myšlení a rozvíjet analytické kompetence, diskutovat a reflektovat získané praktické zkušenosti ve skupině.

Literatura

Matoušek, O. a kol. Encyklopedie sociální práce. Praha: Portál, 2013. Bruthansová, D., Jeřábková, V. Koordinovaná rehabilitace. Praha: VÚPSV., 2012. Kalvach, Z. a kol. Křehký pacient a primární péče. Praha: Grada, 2011. Sláma, O., Kabelka, L., Vorlíček J. et al. Paliativní medicína pro praxi. Praha: Portál, 2011. MALÍKOVÁ, E. Péče o seniory v pobytových sociálních zařízeních. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3148-3.Powell, T. Poškození mozku. Praktický průvodce pro terapeuty, rodinné příslušníky a pacienty. Praha: Portál, 2010. Hrozenská, M., Dvořáková, D. Sociální péče o seniory. Praha: Grada, 2013. Zgola, J. M. Úspěšná péče o člověka s demencí. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0183-9.Kol. autorů. Základní východiska zavedení koordinované rehabilitace zdravotně postižených v ČR. Praha : MPSV, 2012. Kol. autorů. Bydlení nejen pro lidi se zdravotním postižením. Praha: MPSV, 2012. Kol. autorů. Diskusní materiál k východiskům dlouhodobé péče v České republice. Praha: MPSV, 2010. Dvořáčková, D. Kvalita života seniorů v domovech pro seniory. Praha: Grada, 2012. Kol. autorů. Poskytování sociálních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Praha: VÚPSV, 2010. Kahánková, J., Holasová, V., Nedělníková, D. Průvodec odborným praktickým vzděláváním. Pro studující. Ostava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2007. Jeřábek, H. a kol. Rodinná péče o staré lidi. Praha: FSV UK, 2005. JAROŠOVÁ, D. Úvod do komunitního ošetřovatelství. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-2150-7.

Požadavky

Znalost zadaných studijních zdrojů. Účast na cvičení - 100%. Prezentace. Aktivní nácvik rolí. Praktický úkol.

Garant

Mgr. Iva Kuzníková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Kuzníková, Ph.D.