Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci (KAS / 8PSEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / 8PSEM - Seminář k diplomové práci, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecní náležitosti diplomové práce. Výběr tématu a stanovení cíle diplomové práce.2. Vyhledávání vědecky relevantní literatury, práce s licencovanými databázemi.3. Práce s odborným textem, citační pravidla, autorský zákon.4. Formální náležitosti diplomové práce, zásady psaní diplomové práce, příprava prezentace k obhajobě.5. Výzkum, etapy výzkumu, informační příprava výzkumu.6. Výzkumný problém, strategie výzkumu.7. Jak psát projekt kvantitativního výzkumu I.8. Jak psát projekt kvantitativního výzkumu II.9. Jak psát projekt kvalitativního výzkumu I.10. Jak psát projekt kvalitativního výzkumu I.

Získané způsobilosti

Odborné znalosti: Absolvent předmětu zná postupy při tvorbě odborného textu na zadané téma, zná citační normy a zásady citační etiky. Odborné dovednosti: Absolvent předmětu dovede samostatně pracovat s vědeckými a odbornými zdroji, dovede se orientovat v relevantní literatuře k zadanému či zvolenému tématu, dovede vyhledávat zdroje v licencovaných databázích, dovede aplikovat teoretické vědomosti získané studiem na řešení konkrétních problémů zejména se zaměřením na témata koordinované rehabilitace a dlouhodobé zdravotně sociální péče, dovede využívat mezipředmětové poznatky a souvislosti, je schopen samostatně aplikovat získané poznatky při formulování a řešení vybraného problému, umí samostatně koncipovat a provést výzkum - přehledně formulovat výzkumný problém a výzkumnou otázku, zvolit a zdůvodnit volbu výzkumné strategie a výzkumných metod, je schopen propojit získaná data s relevantním zdravotně sociálním kontextem.

Literatura

Meško, D. a kol. Akademická příručka. Martin, 2006. ISBN 80-8063-219-7.SILVERMAN, D. Ako robiť kvalitatívny výskum. 1. slov. vyd. Bratislava: Ikar, 2005. ISBN 80-551-0904-4.Holoušová, D., Robotová, M. Diplomové a závěrečné práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. Loučková, I. Integrovaný výzkumný přístup v sociálně vědním výzkumu. SLON, 2010. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: Sociologické nakladatelství, 2007. Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1999. Heath, A. W. Jak psát projekt kvalitativního výzkumu. 1997. Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha: Karolinum, 2000. Znebejánek, F. Základy kvantitativního výzkumu. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2012.

Požadavky

Znalost zadaných studijních zdrojů. Účast na cvičení 80%. Prezentace. Korespondenční úkoly.

Garant

doc. PhDr. Jelena Petrucijová, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jelena Petrucijová, CSc.Mgr. Marie Špiláčková, Ph.D.