Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Znakový jazyk (KAS / ZNJSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAS / ZNJSP - Znakový jazyk, Fakulta sociálních studií, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Terminologie ve sluchovém postižení, historie vizuálně motorických systémů včetně terminologické diferenciace - znakový jazyk, znakovaná čeština, totální komunikace2. Rehabilitační a kompenzační pomůcky pro sluchově postižené.3. Zásady komunikace s osobou se sluchovým postižením4. Daktyl - prstová abeceda obouruční i jednoruční.5. Téma - setkání a pozdravy6. Téma - kde a jak bydlím7. Téma - rodina8. Téma - časové údaje, číslovky9. Téma - jídlo, pití10. Téma - barvy, oblečení, prázdniny a volné časové aktivity11. Téma - specifika v oboru školství12. Téma - na úřadě ,slovní zásoba ze zdravotní a sociální oblasti

Získané způsobilosti

Pochopení význam komunikace ve znakovém jazyce, včetně zákona o znakovém jazyce. Pochopit potřeby klientů se sluchovým postižením. Naučit se základním slovíčkům v rámci volné komunikace.

Literatura

POTMĚŠIL, M. Surdopedie. Olomouc: PdF, 2005. Kol. autorů. Učíme se znakovou řeč. Praha : Septima, 2000. Krahulcová-Žatková. Vizuálně motorické systémy.

Požadavky

Požadavky k připuštění k zápočtu/:Účast na výuce 80%Zápočet: Ústní prozkoušení ze slovíček a tématických celků znakového jazyka podle obsahu uvedeném v přehledu látky předmětu.

Garant

Mgr. Eva Nedomová

Vyučující

Mgr. Eva Nedomová