Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na klarinet 1 (KDN / KLAR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDN / KLAR1 - Hra na klarinet 1, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdokonalování prstové techniky prostřednictvím etud a technických cvičení. Kvalita provedení legata a plynulosti spojů. Budování komplexního uměleckého projevu, tvůrčího myšlení, hudební agogiky a stylistiky. Hudba 20.století znamená pro studenta rozšíření interpretačních výkladů, rytmickou bohatost a zvládání často nových technických a výrazových prostředků.

Získané způsobilosti

Schopnost interpretace etud a přednesů dle dispozic studenta.

Literatura

F.Kröepsch. Etudy denního cvičení. J.V.Stamic. Koncert B dur. K.Stamic. Koncert Es dur "Darmstadský". F.V.Kramář. Koncert Es dur op. 36. M.Ištvan. Sonáta. O.Flosmann. Zbojnická sonatina. P.Jeanjean. 16 moderních etud. P.Jeanjean. 18 perfektních etud. E.Cavallini. 30 capricií.

Požadavky

Nastudování repertoáru v rozsahu 30 minut. Posluchač je povinen vystoupit jedenkrát na interpretačním semináři. Nastudovaný program předvede posluchač na zápočtové zkoušce před komisí.

Garant

doc. Mgr. Igor Františák, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Igor Františák, Ph.D.