Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na hoboj 3 (KDN / OBOE3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDN / OBOE3 - Hra na hoboj 3, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Barokní skladby - určení tempa, problematika dynamiky a frázování, ornamentika. Sonátová forma - stavba vět, dynamika a její vnitřní pohyb, rytmická úskalí, výrazová stránka pomalých vět. Romantická forma - formální rozvrstvení, práce na stylu a výraze, zvuková proměnlivost, agogika. Etudy - maximální lehkost a technická plynulost.

Získané způsobilosti

Schopnost interpretace etud (např. Mille) a základního sólového repertoáru (sonáty: např. Telemann, Eben; koncerty: např. Kramář) - dle dispozic studenta. Zvyšující se interpretační úroveň.

Literatura

R.Schumann. :Adagio a allegro. G.Ph.Telemann. Fantazie pro hoboj sólo a-moll, e-moll. F.V.Kramář. Koncert op.37. B.Britten. Metamorfózy podle Ovidia. P.Eben. Sonáta. K.Mille. 15 etud. &, &. K.Mille. 25 studií a capricií.

Požadavky

Nastudování potřebného počtu etud (určí pedagog) a sólového repertoáru v rozsahu asi 30 minut. Vystoupení na interpretačním semináři. Výrazný zájem o studijní obor. Nastudovaný program předvede posluchač na zápočtové zkoušce před zkušební komisí.

Garant

doc. Dušan Foltýn

Vyučující

doc. Dušan Foltýn