Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na saxofon 5 (KDN / SAXF5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDN / SAXF5 - Hra na saxofon 5, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška pod názvem Hra na saxofon 5 je nosným studijním předmětem každého posluchače studijního programu Hudební umění, který je vyučován individuálně. Třetí rok studia shrnuje a zakončuje první ucelenou část vysokoškolského vzdělání v tomto oboru.Je výsledkem tříletého vývoje v technické, umělecké a interpretační oblasti, tzn. zvládnutí všech základních skladebných forem od barokní struktury až po interpretaci soudobé hudby. Na základě účinkování na interpretačních seminářích a veřejných koncertech se upevňuje psychická a vytrvalostní odolnost.Rozvíjení uměleckého výrazu, porozumění stylové interpretace, zvuková kultivace, problematika osobitého projevu a schopnost analýzy.

Získané způsobilosti

Schopnost připravit a předvést absolventský program bakalářského koncertu.

Literatura

A. Jolivet. Fantaisie-Impromptu. G. Steiner. Koncert. E. Bozza. Preludium a divertimento. B. Heiden. Sonáta. G. Scelsi. 3 kusy.

Požadavky

Nastudování náročného sólového repertoáru v rozsahu asi 30 minut. Vystoupení na semináři. Výrazný zájem o studijní obor. Nastudovaný program předvede posluchač na závěrečné zkoušce před zkušební komisí.

Garant

Mgr. Zbigniew Kaleta

Vyučující

Mgr. Zbigniew Kaleta