Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér obalového a knižního designu 7 (KGK / MDOK7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGK / MDOK7 - Ateliér obalového a knižního designu 7, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Papír, karton, lepenka - stavební prvky, ekologie obalu. Obal jako pevná součást marketingu v globalizovaném světě. Současné trendy obalové techniky po stránce materiálové a tvarové, možnosti grafického potisku, výseku, ražby. Využití možností nových médií při tvorbě obalu. Obal jako samostatný výtvarný artefakt s přesahem do volného umění.AIlustrace, komiks - základní principy tvorby.Tvorba makety knihy v konkrétním materiálu s důrazem na technickou přípravu zadání práce pro polygrafický průmysl. Osobnost a etika výtvarníka, autorský zákon.

Získané způsobilosti

Tvůrčí schopnost realizace vlastního projektu. Schopnost konceptuálního myšlení v návaznosti na svou odbornost. Orientace v oboru obalového designu a zvládnutí současných jeho technologií. Schopnost výtvarného tvůrčího experimentu v ilustrační tvorbě a tvorbě autorské knihy.

Literatura

BERAN, VLADIMÍR. Aktualizovaný typografický manuál. Praha: Kafka Design, 2003 ISBN 80-901824-0-2. Bhaskaran, L. Podoby moderního desingu. Praha: Slovart, 2007. ISBN 80-7209-864-4.KOČIČKA, PAVEL & BLAŽEK, FILIP & MOHELSKÁ, LIBUŠE. Praktická typografie. 2. vydání, ComputerPress Brno 2004 ISBN 8072263854. ŠVALBACH, VÍTĚZSLAV. Základy vizuální komunikace: Dějiny typografie. Brno: Masarykova univerzita, 2004 ISBN 0-7148-3838-1. ŠVALBACH, VÍTĚZSLAV. Základy vizuální komunikace: Typografie. Brno: Masarykova univerzita, 2004 ISBN 80-04-23201-9.

Požadavky

Splnění zadaných úkolů formou praktického výstupu a obhajoby klauzurní práce, tištěné portfolio.

Garant

doc. PhDr. Eliška Čabalová

Vyučující

doc. PhDr. Eliška Čabalová