Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér kresby 7 (KGK / MKRS7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGK / MKRS7 - Ateliér kresby 7, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V prvním roce magisterského studia řeší posluchač v dialogu s pedagogy ateliéru vlastní kresebný projekt vyhraněný zaměřením, který může mít podobu volné kresby, ilustrace, malířské práce na libovolném formátu, ale také konceptu, instalací apod.

Získané způsobilosti

Nadstandardní úroveň schopností výtvarného cítění a pokročilá úroveň výtvarných technických dovedností.

Literatura

Morganová, P. Akční umění. Olomouc: Votobia, 1999. Honnef, K. Andy Warhol. Bratislava, 2001. Arte Povera, Der grosse Aufbruch. Kunstmuseum Basel, 2012. Computer Vision and Computer Graphics Analysis of Paintings and Drawings. An Introduction to the Literature. Munster, 2009. Drawing through the twentieth century. MOMA, 2011. Sýkora, Z. Galerie hlavního města Prahy. 2010. Ermen, R. Joseph Beuys. Hamburg, 2007. ABES, C. Photoshop f/x. Ventana Press, 1994. Ingerle, P. Příběh perspektivy. MG, 2011. Signály z neznáma, 100 let českého komixu. Arbor vitae, 2012. Kolíbal, S. Sochy a projekty. Arbor vitae, 2012.

Požadavky

Docházka, účast na konzultacích. Povinnou součástí výuky je průběžně projevovaný systematický zájem o důležité výstavy a další události týkající se vlastního oboru i širších kulturních souvislostí.

Garant

doc. Mgr. Josef Daněk

Vyučující

doc. Mgr. Josef Daněk