Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ilustrace 1 (KGK / UILU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGK / UILU1 - Ilustrace 1, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktická cvičení:Zvládnutí Jednotlivých technologií, vhodných pro ilustrační tvorbu - kresba, malba, koláž, grafické techniky, fotomontáže, kombinované techniky.Teorie:Základní dělení a specifika vědecké, dětské a volné ilustrace.Grafické techniky knižní kultury mezi pozdním středověkem a 19. stoletím. Kniha 19. st. Obroda knihy v Evropě a její dopad na českou knižní tvorbu.

Získané způsobilosti

Orientace v české a světové literatuře, výtvarné dovednosti zaměřené na knižní kulturu.

Literatura

Bohatcová, Miriam. Česká kniha v proměnách staletí. Praha : Panorama, 1990, ISBN 80-7038-131-0. Diesing, Helena. Český komiks 1. poloviny 20. století. BRODSKÝ, PAVEL. Krása českých iluminovaných rukopisů, Academia, 2012. STEHLÍKOVÁ, BLANKA. Příběh české ilustrované dětské knihy 1900-2000. Písek: Sladovna Písek, 2010. KOL. AUTORŮ. Signály z neznáma, Český komiks 1922-2012, Arbor vitae, 2012. HUTAŘOVÁ, IVANA. Současní čeští ilustrátoři knih pro děti a mládež. 1. vyd., Praha: Tauris, 2004.

Požadavky

Schopnost tvůrčího experimentu, samostatného výtvarného myšlení, aplikace teoretických poznatků do vlastní praktické práce.

Garant

doc. PhDr. Eliška Čabalová

Vyučující

MgA. Lukáš HenzlMgA. Lukáš Henzl