Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nová média v praxi 4 (KIM / MAAT4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / MAAT4 - Nová média v praxi 4, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příprava a realizace zárodku studentské televize na netu. Vytvoření manuálu projektu digitálního resp. internetového TV vysílání a jeho prezentace na webovém video archivu: Vytvoření přípravného týmu. Ideový profil projektu. Vymezení cílové skupiny. Struktura vysílání a jeho formáty. Sestavení organizační struktury. Požadavky na vybavení a podporu správce sítě. Technický tým. Legislativa.Příprava využití pro informační kulturní servis, PR projektu a spolupráce se studenty v rámci celé univerzity. Příprava evaluace projektu.

Získané způsobilosti

Pokročilé znalosti a dovednosti v práci s audiovizuální technikou a softwarem. Kreativní myšlení. Schopnost práce v tvůrčím týmu na všech pozicích.

Literatura

Ševčík, J.- Morganová, P. - Dušková, D. České umění 1938-1989, programy / kritické texty / dokumenty. Praha: ACADEMIA ve spolupráci s AVU, 2001. Ševčík, J. - Morganová, P. - Nekvindová, T. - Svatošová, D. (eds.). České umění 1980 - 2010. Texty a dokumenty. Praha, 2011. Hopfinger, M. Doswiadczenia audiowizualne, o mediach w kulturze wspólczesnej. Warszawa: Sic!s.c., 2003. NOVOTNÝ, D.J. Chcete psát scénář? 1. díl Základy dramaturgie a 2. díl Žánry v hraném filmu. Knížák, M. Jeden z možných postojů, jak být s uměním. Olomouc: Votobia, 1998. ŽANTOVSKÝ, P. - BEZDÍČEK, V. (EDS.). Média a moc. Olomouc: Votobia, 2000. Jakubowski, W. (ed.). Media, Kultura popularna, Edukacja, Impuls. Krakow, 2005. Ševčík, J. - Jeřábková, E. (eds.). Mezi první a druhou moderností 1985-2012. Ševčík, 2011. Kocourek, R. Msta vynálezů, Ekologie a kulturní krize, společnosti. Olomouc: Votobia, 1997. Jan Zálešák. Umění spolupráce. Praha, 2011. KOL. AUTORŮ. Videotechnika v praxi. Praha: Grada, 2008. ŠTĚPÁNEK J. - CÍSAŘ, F. Základy činoherní režie. Praha: IPOS, 2000.

Požadavky

- účast na cvičení 70%- odevzdaný 1 projekt praktického úkolu dle zadání- splněný praktický úkol- vyhodnocení evaluace praktického úkolu

Garant

doc. Jiří Surůvka

Vyučující

doc. Jiří Surůvka