Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny animovaného filmu 8 (KIM / MAFM8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / MAFM8 - Dějiny animovaného filmu 8, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cyklus přednášek navazující na Dějiny animovaného filmu bakalářského studia doplní celkový přehled světové historie animovaného filmu o současné dění posledního desetiletí na tomto poli umělecké činnosti a poskytne studentům prostor pro sledování a analýzu aktuálních směrů a využívání nových digitálních technologií nejen v animované tvorbě u nás.

Získané způsobilosti

Dobrá znalost historie české animované a filmové tvorby.

Literatura

ULVER, S. Animace a doba. Sdružení přátel odborného filmového tisku, 2004. BENEŠOVÁ, M. Břetislav Pojar. Animation people, 2009. DIESING, H. Český komiks 1. poloviny 20. století. Verzone, 2011. Film a doba. Filmový přehled. Homo Felix. nullnullnullnullnullIluminace. Katalogy festivalů a přehlídek animovaných filmů. MERGL, V. Mergl Václav - výtv.a fil.tvorba 1961-96. České muzeum výtvarných umění, 1999. ŠVANKMAJER, J. Možnosti dialogu / Mezi filmem a volnou tvorbou. Arbor vitae, 2013. Pixel. RADEK PILAŘ (1931 - 1993) - monografie. Slovart, 2003.

Požadavky

Písemné zpracování individuálního semestrálního zadání a úspěšné zvládnutí ústní zkoušky.

Garant

Mgr. Denisa Jánská

Vyučující

Mgr. Denisa Jánská