Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny animovaného filmu 9 (KIM / MAFM9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / MAFM9 - Dějiny animovaného filmu 9, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cyklus přednášek navazující na Dějiny animovaného filmu bakalářského studia doplní celkový přehled světové historie animovaného filmu o současné dění na tomto poli umělecké činnosti a poskytne studentům prostor pro sledování a analýzu aktuálních směrů a využívání nových digitálních technologií nejen v animované tvorbě, ale i v trikových filmech.V rámci semináře budou jeho frekventanti ve společných diskusích reagovat na promítané filmy éry digitálního filmu.Tématické okruhy:2D technologie v animované tvorbě 90. let3D technologie v animované tvorbě 90. let

Získané způsobilosti

Dobrá znalost historie animované a filmové tvorby.

Literatura

BENDAZZI, G. Cartoons. 1995. Časopis - Pixel ad. WIEDEMANN, J. Illustration Now!. TASCHEN, 2007. Internetová databáze tvůrců a jejich tvorby. Katalogy festivalů a přehlídek animovaných filmů. KERLOW, I. Mistrovství 3D animace. 2011. KERLOW, I. Mistrovství 3D animace. Computer Press Brno, 2011. WOJTOWICZ, E. Net art. Krakow, Rabid, 2008. WALLACE, P. Psychologia internetu. Poznaň, Rebis, 2001. GROENSTEEN T. Stavba komiksu. Praha: Host, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách 75 % a aktivní přístup k seminární části přednášek.

Garant

Mgr. Denisa Jánská