Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do produkce a autorského práva (KIM / MUPAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / MUPAP - Úvod do produkce a autorského práva, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu jsou praktické semináře, zahrnující seznámení se strukturou štábu audiovizuálního animovaného projektu s důrazem na pozici produkčního a jeho úlohy, studenti se prakticky seznámí s některými hotovými projekty v reálném animačním studiu a formou asistence se mohou zapojit do projektů aktuálně se realizujících a především do vlastního absolventského, to vše s důrazem na ekonomiku a organizaci. Předmět studenty uvede i do aktuální autorskoprávní legislativy.

Získané způsobilosti

Základní orientace v pojmech souvisejících s filmovou produkcí a autorským právem. Zkušenost s produkcí filmu, přehled profesí potřebných k jeho vzniku.

Literatura

SRSTKA, J. Autorské právo v divadle. AMU, 2006. KŘÍŽ, J. - HOLCOVÁ, I. - KORDAČ, J. - KŘESŤANOVÁ, V. Autorský zákon a předpisy související. Komentář. Praha: Linde, 2005. CHALOUPKOVÁ, H. - SVOBODOVÁ, H. - HOLÝ, P. Autorský zákon, komentář. Praha: C.H.Beck, 2001. TELEC, I. - TŮMA, P. Autorský zákon: Komentář. Praha: C. H. Beck, 2007. KALISTA, J. Filmová produkce. in: knihovna FAMU. KUČERA, Z. Mezinárodní právo soukromé. (7. opravené a doplněné vydání). Brno-Plzeň. HOLUB, M. - FIALA, J. - BOROVSKÝ, J. Občanský zákoník-poznámkové vydání s judikaturou. Praha: Linde, 2000. Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským.

Požadavky

Zpracovaní tematizovaných rozborů podle zadání pedagoga.

Garant

Mgr. Vladimír Mráz

Vyučující

Mgr. Vladimír Mráz