Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramaturgie a scénáristika 2 (KIM / UADR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / UADR2 - Dramaturgie a scénáristika 2, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Navazuje na Dramaturgii a scenáristiku zimního semestru. Student se orientuje v základní struktuře dramatického díla a sebereflexivně se učí podrobit vlastní tvorbu kritické analýze. Při semináři funguje kolektivní dramaturgie. Studenti nejen prezentují své vlastní nápady, ale zároveň hodnotí práci kolegů a obohacují ji svou invencí. Při projekcích vybraných filmů studenti analyzují dramatickou strukturu a způsob ztvárnění jednotlivých dramaturgických celků.

Získané způsobilosti

Zájem o světovou kinematografii. Orientace v pojmech souvisejících s dramaturgií a stavbou dramatu.

Literatura

HART, J. Art of the storyboard. Focal Press 2008. DANIEL F. - KRATOCHVÍL, M.V. Cesta za filmovým dramatem. Praha: Orbis, 1956. MONACO, J. How to Read a Film. Oxford University Press New York, 1978. NOVOTNÝ, D.J. Chcete psát scénář? 1. díl Základy dramaturgie a 2. díl Žánry v hraném filmu. FIELD, S. Jak napsat dobrý scénář. BERNARD, J. Jazyk, kinematografie, komunikace. NFA, 1995. ZUSKA, V. K estetice XX. století. Triton, 2002. DUTKA, E. Scenáristika animovaného filmu - Minimum z historie české animace. AMU, 2013. LOTMAN, J.M. Semiotika filmu a problémy filmovej estetiky. skripta VŠMU Bratislava, 1984.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách.75% účast na přednáškách

Garant

Mgr. Vladimír Mráz

Vyučující

Mgr. Vladimír MrázMgr. Vladimír Mráz