Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronická animace 1 (KIM / ULEA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / ULEA1 - Elektronická animace 1, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá teoreticky i prakticky všemi podobami digitálně vytvořeného i digitálně zpracovaného obrazu a animace. Na specializovaném pracovišti se studenti teoreticky a především prakticky seznamují se softwarovými grafickými nástroji, využívanými v trikových a animačních pracovištích pro tvorbu a zpracování obrazu a animace včetně jejich kompletace a postprodukčního dokončení.V prvé části se seznámí se základními postupy tvorby elektronické animace, s terminologií a základními pravidly. Použije produkty pro skenování a kolorování klasicky vytvořené kreslené animace včetně pozadí a osvojí si teoreticky i prakticky zásady skenování s ohledem na cílové použití a vybarvování uzavřených a otevřených ploch a dopracování pozadí.

Získané způsobilosti

Student uplatní práci s tebletem a grafickým softwarem.

Literatura

ADOBE CREATIVE TEAM. Adobe Photoshop CS6: oficiální výukový kurz. Brno: Computer Press, 2013. KRÁL, M. - FLÍDR, T. Adobe Photoshop CS6. Praha: Grada, 2013. WONG, Ch.M. Digitální malířské techniky. Brno: Computer Press, 2012. MATOUŠEK, J. - JIRÁSEK, O. Natáčíme a upravujeme video na počítači. Brno: Computer Press, 2003. TV Paint Developpement: Support and Community [online]. [cit. 2013-07-17]. HASHIMOTO, A. Velká kniha digitální grafiky a designu. Brno: Computer Press, 2008. ŠTĚPÁNEK, P. Vytváříme a přehráváme video ve formátu DivX. Brno: Computer Press, 2007. PLASS, J. Základy animace: základní pravidla klasické a virtuální animace. Plzeň: Fraus, 2010. WEINLICH, P. Základy multimédií [online]. [cit. 2013-07-17]. https://ilex.kin.tul.cz/~petr.weinlich/multiedu/PP1/PP1_01_cviceni.pdf. Prezentace. Technická univerzita v Liberci. Technická univerzita v Liberci. CAPLIN, S. 100% Photoshop: vytváříme úchvatnou grafiku bez potřeby jediné fotografie. Brno: Computer Press, 2012.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních.75% účasti na výuce.

Garant

Mgr. Lukáš Najbrt

Vyučující

Mgr. Lukáš Najbrt