Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná fotografie 3 (KIM / UYFO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / UYFO3 - Výtvarná fotografie 3, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fotografické uchopení světa. Psychologie, sociologie a fotografie. Základy estetiky. Základní fotografické žánry a vývoj jejich podání.

Získané způsobilosti

Ovládnutí vizuálního jazyka fotografie.

Literatura

BIRGUS, V., MLČOCH, J. Česká fotografie 20. století : průvodce. Praha : KANT, 2005. ISBN 80-86217-89-2.Velkoborský, P. Exponometrie v analogové a digitální fotografii. Brno : Computer Press, 2006. GREGOROVÁ A. Fotografická tvorba (estetika ateorie umělecké fotografie). Vančát, P. Mutující médium. Galerie Rudolfinum v Praze, 2011. Kelby, Scott. Nasvítit, fotografovat, retušovat: od prázdného ateliéru k profesionálním snímkům. Peterson, B. Naučte se fotografovat s bleskem kreativně. Flusser, V. O filosofii fotografie. Praha: Hynek, 1994. Sontag, S. O fotografii / Susan Sontagová ; [z anglického originálu přeložil Pavel Vančát]. Vyd. 1. Praha : Paseka ; Barrister & Principal., 2002. SOUČEK L. Speciální fotografické techniky. Dufek, A. Společnost před objektivem. Moravská galerie v Brně, 2000. Dufek, A. Třetí strana zdi. Moravská galerie v Brně, 2008. RAY M. Vlastní portrét. FEININGER A. Vysoká škola fotografie.

Požadavky

Vytvoření výstavního souboru na zadané téma vzešlé s konzultace s vyučujícím. Vyřešení zadaného úkolu z produktové fotografie.

Garant

Mgr. Michal Kalhous, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Kalhous, Ph.D.