Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na cembalo 1 (KKN / CEMB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKN / CEMB1 - Hra na cembalo 1, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zvládnutí hlavního oboru a jeho technické a umělecké problematiky. Orientace v různorodých stylech barokní interpretace. Studium sólového repertoáru - 15 symfonií a Francouzská suita J.S.Bacha, volná forma italské školy, variační formy, virtuózní sonáty D.Scarlattiho aj.

Získané způsobilosti

Schopnost zvládnutí nástroje, znalost jeho technických možností a umělecké problematiky.Základní cembalová literatura baroka (konec 16.st. až 18.století) a cembalová literatura 20. a 21.století (J.S.Bach : 15 symfonií, Fancouzská suita, M.Rossi, J.Froberger, L.Couperin, J.Froberger, virginalisté, D.Scarlatti a skladby 20. a 21.století).

Literatura

J.S.Bach. Suity. Couperin. Suity. Froberger. Toccaty.

Požadavky

Hluboká orientace v problematice hlavního oboru a výrazný zájem studenta o obor. Rozlišení stylů barokní interpretace, studium základního sólového repertoáru. Vystoupení na semináři. Nastudovaný program předvede student na komisionálním zápočtu před zkušební komisí.

Garant

MgA. Monika Knoblochová, Ph.D.

Vyučující

MgA. Monika Knoblochová, Ph.D.MgA. Izabela Kožaná Manderla