Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na cembalo 2 (KKN / CEMB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKN / CEMB2 - Hra na cembalo 2, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zvládnutí hlavního oboru a jeho technické a umělecké problematiky. Orientace v různorodých stylech barokní interpretace. Studium sólového repertoáru - 15 symfonií a Francouzská suita J.S.Bacha, volná forma italské školy, variační formy, virtuózní sonáty D.Scarlattiho aj.

Získané způsobilosti

Studium sólového repertoáru a základního repertoáru komorní hudby s cembalem. Propracování zvládnutí nástroje, hlubší orientace v různorodých stylech barokní interpretace. Prohloubení historicky poučené interpretace barokní hudby z hlediska výrazového a technického s důrazem na hudbu 17.století. Repertoár - J.S.Bach : 15 symfonií, Fancouzská suita, M.Rossi, J.Froberger, L.Couperin, J.Froberger, virginalisté, D.Scarlatti a skladby 20. a 21.století.

Literatura

A.Scarlatti. Sonaty. Couperin. Suity. Froberger. Toccaty.

Požadavky

Hluboká orientace v problematice hlavního oboru a výrazný zájem studenta o obor. Rozlišení stylů barokní interpretace, studium základního sólového repertoáru. Nastudovaný program předvede student na komisionální zkoušce před zkušební komisí. Účast na oborových koncertech a seminářích.

Garant

MgA. Monika Knoblochová, Ph.D.

Vyučující

MgA. Monika Knoblochová, Ph.D.MgA. Izabela Kožaná Manderla