Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Generálbas C (KKN / GENBC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKN / GENBC - Generálbas C, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu Generálbas C je naučit studenta samostatně realizovat číslované a nečíslované basy hudby 17. a 18. století včetně polyfonních skladeb a partimenta (generálbas bez sólové melodické linie).

Získané způsobilosti

Vyšší stupeň dovednosti v realizaci číslovaných i nečíslovaných basů italské a německé hudby 17. a 18.století. Znalosti traktátů a historických pramenů.

Literatura

Cvičení ve formě fugy od G. F. Haendela. J. D. Heinichen. Der Generalbass in der Composition, Dresden 1728. P. Williams. Figured Bass Accompaniment, Edinburgh 1970. B. M. Willi. Generálbas aneb kdo zavraždil kontrapunkt. Brno 2010. J. Mattheson. Grosse Generalbaßschule, Hamburg 1734. J. Mattheson. Kleine Generalbaßschule, Hamburg 1734. F. Gasparini. L armonico Prattico al Cimbalo, Venezia 1708. Partimenta od J.S. Bacha, B. Pasquiniho a dalších. G. Ph. Telemann. Singe-, Spiel- und Generalbaßübungen, Hamburg 1733/34. J. Christensen. Škola hry generálbasu na základě historických pramenů. Veškerá generálbasová literatura barokního období.

Požadavky

Student musí provést zadané skladby prakticky v rámci výuky, na semináři či koncertě katedry. Předmět je zakončen zápočtem.

Garant

MgA. Izabela Kožaná Manderla

Vyučující

MgA. Izabela Kožaná Manderla