Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér malby 5 (KMB / UALB5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMB / UALB5 - Ateliér malby 5, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zadání semestrálního úkoluPráce na jedno ze zadaných tématKonzultace kresebných návrhůKonzultace vlastních návrhů.Realizace vybraných návrhůKonzultace rozpracovaných realizací.Instalace semestrální (klauzurní) práceObhajoba klauzurní práce

Získané způsobilosti

Student je schopen lineární i prostorové výstavby lidské figury podle živého modelu v životní velikosti.Umí pracovat s proporcemi, objemem a prostorovými vztahy a kompozičními principy. Je schopen experimentálního přístupu k malbě. Student nachází možnosti malířského projevu v souladu s jeho osobním výtvarným názorem. Student je schopen celý tento proces verbalizovat.

Literatura

STOUT, K. Garry Hume. Tate, 2012. JOACHIMIDES, C.M. German Art in the 20th Century. Prestel - Verlag, 1985. HORLOCK, M. Julian Opie. Tate, 2004. Gombrich, E. H. Příběh umění. Praha, 2006. BROWN, N. Tracey Emin. Tate, code 5994. GOMBRICH, E. H. Umění a iluze. Studie o psychologii obrazového zobrazování. Praha : ARS, Uměnovědná řada, 1985. Kesner, L. ml. (ed.). Vizuální teorie. H + H, 2005.

Požadavky

Předložení provedených obrazů a písemně rozpracované obhajoby bak. práce.

Garant

prof. Daniel Balabán, ak. mal.

Vyučující

prof. Daniel Balabán, ak. mal.doc. Mgr. František Kowolowski