Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika a metodika nástroje 2 (KSN / DMHO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSN / DMHO2 - Didaktika a metodika nástroje 2, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled a znalost základních vědomostí problematiky výuky na konzervatořích.Otázky ke státní závěrečné zkoušce z Didaktiky a metodiky hlavního oboru:A1. Žákova individualita a osobnost pedagogaA2. Charakteristické rysy výuky hry na housleA3. Nácvikové způsoby cvičení na nástroj, vzbuzení zájmu,pozornosti, výchova k samostatnému domácímu cvičeníA4. Úloha učitele, psychologické faktory výukyA5. Stavba hodiny, plán práce žákaB1. Uveďte a charakterizujte vámi prostudovanou literaturu zoblasti teorie a metodiky hry na housle. Popište jejíuplatnění v praktické činnosti pedagogické nebointerpretačníB2. Metodický postup v začátcích výuky a jakou použijeteliteraturuB3. Základní postoj při hře, držení houslí, funkce levé ruky,postavení prstů na hmatník,látka k talentové zkoušce na konzervatořB4. Vibrato - jeho druhy a nácvikB5. Pravá ruka, základní pohyby, držení smyčce, tvoření tónu

Získané způsobilosti

Znalost základních didaktických a metodických postupů při výuce na Základních uměleckých školách.

Literatura

Fischer, S. Basics. Flesch, K. Die Kunst des Violin spiels. Kohoutek, F. Houslová hra ve světě soudobé vědy. Foltýn, J. Metodika houslové hry a její současné vývojové trendy. Havas, K. Nový přístup k houslové hře. Kamilarov, E. O technice levé ruky houslisty. Jampolskij, A. Základy houslového prstokladu.

Požadavky

Rozšíření dosavadních znalostí se zaměřením na výuku na konzervatořích. Úroveň vědomostí studenta bude prověřena závěrečnou ústní zkouškou a vypracováním písemné práce na zadané téma z oblasti didaktiky nebo metodiky.

Garant

doc. Pavel Vítek

Vyučující

MgA. Alena Čechová, ArtD.doc. Pavel Vítek