Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika a metodika nástroje 2 (KSN / DMVC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSN / DMVC2 - Didaktika a metodika nástroje 2, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled a znalost základních vědomostí problematiky výuky na konzervatořích.Otázky ke státní závěrečné zkoušce z Didaktiky a metodiky hlavního oboru:A 1. Významné violoncellové školy. Charakteristika alespoň pěti školA2. Instruktivní literatura počátečního období vývoje žáka (Bréval, Romberg, Goltermann, Vandini, Klengel apod.)A3. Koncertantní skladby virtuózního charakteru významné pro rozvoj techniky levé a pravé rukyA4. Základní tah smyčce, druhy smyků a jejich nácvikA5. Systém poloh, zásady hry levou rukou v základních, lubových a palcových poloháchB1. Výrazové prostředky a jejich uplatnění ve violoncellové hřeB2. Metodický postup v počátcích výuky a použitá literaturaB3. Nejčastější chyby v držení nástroje a rozvoji techniky pravé i levé ruky, které brání v dosažení optimálních výsledků rozvoje žákaB4. Volba repertoáru jako podmínka rozvoje hudebního talentu žáka. Individualita žáka a osobnost učiteleB5. Stavba vyučovací hodiny, učební plán ve studijním roce, vliv na kvalitu domácí přípravy žáka

Získané způsobilosti

Znalost základních didaktických a metodických postupů při výuce na Základních uměleckých školách.

Literatura

Gola, Z. Příčiny mentálních potíží při veřejném vystupování a jejich odstraňování. Grafie spol. s.r.o. Ostrava, 1995. Galamian, I. Základy a metody houslové hry.

Požadavky

Rozšíření dosavadních znalostí se zaměřením na výuku na konzervatořích. Úroveň vědomostí studenta bude prověřena závěrečnou ústní zkouškou a vypracováním písemné práce na zadané téma z oblasti didaktiky nebo metodiky.

Garant

doc. Jiří Hanousek

Vyučující

doc. Jiří Hanousek