Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na housle 1 (KSN / HSLE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSN / HSLE1 - Hra na housle 1, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Po úspěšném absolvování přijímacího řízení, které prověřuje technickou a výrazovou vybavenost na úrovni absolventa konzervatoře se předpokládá zájem studenta o zvolený studijní obor se zaměřením na uměleckou a pedagogickou činnost.

Získané způsobilosti

Schopnost interpretace požadovaného repertoáru ( N.Paganini, P.de Sarasate, C.Saint-Saëns).

Literatura

N. Paganini - Herman. Capriccia op. 1. C.Flesch. Das Scalen system. Berlín, 1925. E.Gilelsová. Každodenní houslová cvičení. 1970. Z.Gola. Kompendium vyšší houslové techniky. P.I.Čajkovskij. Koncert D dur pro housle a orchestr. J. Brahms. Koncert D dur pro housle a orchestr. L. Janáček. Sonáta pro housle a klavír. Z.Gola. 60 etud pro levou ruku.

Požadavky

Nastudování repertoáru v rozsahu cca 30minut, z něhož prezentuje jeho část v rámci semináře. Hra zpaměti je podmínkou. Je vyžadován program z oblasti barokní a klasické hudby (etudy, sonáty, koncert). Zápočtová zkouška před komisí zahrnuje 4 jednoduché stupnice (2dur a 2moll) v rozsahu 3 a 4 oktáv, dvojhmatové stupnice přes dvě oktávy (3,6,8,10); 2 etudy ; 2 kontrastní části ze Sonát a Partit J.S.Bacha.

Garant

MgA. Alena Čechová, ArtD.

Vyučující

Doc. MgA. Luděk CapMgA. Alena Čechová, ArtD.Mgr. Petr MacečekMgA. Jiří Vodička