Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na housle 2 (KSN / HSLE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSN / HSLE2 - Hra na housle 2, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdokonalování intonace prostřednictvím různých prstových cvičení a etud. Důraz je kladen na kvalitu tónu a výrazové prostředky houslové hry. Prohlubování komplexního uměleckého projevu, hry zpaměti, tvůrčího hudebního myšlení a prohlubování smyslu v interpretaci skladeb barokního a klasického období. Zkvalitňování smykové a tónové vybavenosti houslové hry.

Získané způsobilosti

Schopnost interpretace požadovaného repertoáru ( N.Paganini, P.de Sarasate, C.Saint-Saëns).

Literatura

C.Flesch. Das Scalen system. Berlín, 1925. Etudy. (Locatelli, Geminiani, Wieniawski, Vieuxtemps). E.Gilelsová. Každodenní houslová cvičení. 1970. Z.Gola. Kompendium vyšší houslové techniky. Koncerty. (Mysliveček, Ditters, Haydn, Mozart). Sonaty. (Corelli, Vivaldi, Händel, Tartini, Bach, Telemann). Z.Gola. 60 etud pro levou ruku.

Požadavky

Nastudování repertoáru v rozsahu cca 30minut, z něhož prezentuje jeho část v rámci semináře. Hra zpaměti je podmínkou. Je vyžadován program z oblasti barokní a klasické hudby (etudy, sonáty, koncert).

Garant

MgA. Alena Čechová, ArtD.

Vyučující

Doc. MgA. Luděk CapMgA. Alena Čechová, ArtD.Mgr. Petr Maceček