Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na violoncello B (KSN / VCLOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSN / VCLOB - Hra na violoncello B, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

2 etudy autorů Poppera, Piattiho, Servaise nebo jiné srovnatelné obtížnostiDokončení přípravy celovečerního ročníkového koncertu.

Získané způsobilosti

Nastudování významných violoncellových skladeb v rozsahu celovečerního recitálu s uplatněním minimálně tří stylů.

Literatura

Haydn /D dur/, A.Dvořák, D.Šostakovič /1. Nebo 2./ S.Prokofjev. Koncerty. R.Schumann. Přednesové skladby: Adagio a allegro, Phantasiestücke. L.van Beethoven, J.Brahms, D.Šostakovič, B.Martinů, S.Prokofjev. Sonáty. J.S.Bach, M.Reger, Z.Kodály, B.Britten. Suity pro sólové violoncello. B.Martinů. Variace.

Požadavky

Provedení ročníkového celovečerního recitálu se smyslem pro odlišení stylových požadavkůskladeb různých stylových období. Hra zpaměti je podmínkou.Součástí koncertu bude jedna cyklická skladba pro sólové violoncello.Dramaturgie ročníkového koncertu má obsahovat skladby alespoň 3 stylových období.Vystoupení na interpretačním semináři s programem v délce min.30 min.Vykonání ročníkové zkoušky před komisí /část ročníkového koncertu v délce min.30 min./

Garant

doc. Jiří Hanousek

Vyučující

prof. Jan Hališkadoc. Jiří Hanousek