Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - Sochařství (KSO / MSZZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / MSZZS - SZZ - Sochařství, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Při SZZ z oboru sochařství student prokazuje podrobné znalosti z dějin světového a českého sochařství. Dokáže systematicky vysvětlit dějinné a myšlenkové spojitosti a souvislosti v rámci tohoto uměleckého oboru.

Získané způsobilosti

Zná možnosti práce ve svém oboru.Orientuje se v technologiích užívaných v sochařství.Napíše teoretickou práci pojednávající o vlastní tvorbě.Získává dovednost v sochařských technikách, kterou dále rozvíjí.Pracuje samostatně na vytvoření sochy podle vlastního návrhu.Prezentuje výsledky své tvůrčí činnosti na profesionální úrovni.Pracuje se všemi dostupnými materiály.Je způsobilý samostatné sochařské tvorby přiměřené vlastním možnostem.Předvídá náročnost zvolených projektů a dokáže zorganizovat jejich realizaci.

Literatura

WITTLICH, P. České sochařství ve XX. století. Praha : SPN, 1978. KUKAL, Z. Člověk a kámen. ČSAV Praha, 1989. STADLER, W. Dějiny sochařství. Rebo productions, 1996. PIJOAN, J. Dějiny umění I.-X. Praha : Odeon, 1991. Volavka, V. O soše. Praha : SNKL, 1959. Volavka, V. Sochařství 19. století. Praha : Umělecká beseda, 1948.

Požadavky

Účast na seminářích a konzultacích.Pravidelná práce v ateliéru školy.Prezentace a obhajoba výsledků vlastní tvorby.Portfolio.