Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sólový zpěv 1 (KSZ / SOLZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSZ / SOLZ1 - Sólový zpěv 1, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvíjení znalosti funkce orgánů zúčastňujících se na tvoření tónu a uvědomělé činnosti zpěvu, která je řízena koordinovaným centrem hlasu, sluchu a řeči. Rozvíjení základů pěvecké techniky zásadně podle individuálních schopností posluchače a stupně technické vyspělosti.

Získané způsobilosti

Schopnost interpretace pěveckého repertoáru na úrovni absolventa konzervatoře.

Literatura

H. Panofka. ABC vokalise. A. Parisotti . Arie antiche I. a II. díl. K. Leiss. Bel canto I. a II. díl. L. Janáček. Moravská lidová poezie v písních. B. Martinů. Nový špalíček, Písničky na dvě stránky. V. Novák. Slovenské spevy (souborné vydání 80 písní). M. Sch.-Trnavský. Zo srdca. B. Lütgen. 20 denních technických cvičení pro všechny druhy hlasů. L. Bordése. 30 elementárních vokalíz.

Požadavky

Zápočet - obdrží student na základě praktické zkoušky před komisí.2 vokalízy (pěvecké etudy)2 písně lidové1 píseň uměláVystoupení na semináři nepovinně.

Garant

prof. Henryka Januszewska-Stanczyk

Vyučující

MgA. Zlatica Berkyová, Ph.D.MgA. Eva Dřízgováprof. Henryka Januszewska-StanczykAlžběta PappováTatiana TeslyaMgr. art. Alexandr Vovk, ArtD.