Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební pedagogika 2 (KTD / HPAD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTD / HPAD2 - Hudební pedagogika 2, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika jako součást pedagogického procesu. Didaktické metody a postupy. Výroba pomůcek a hudebních nástrojů v hodinách hudební výchovy, práce s žáky ze sociálně znevýhodněného prostředí, s ADHD nebo naopak s velmi talentovanými žáky.

Získané způsobilosti

Schopnost aplikovat poznatky z výuky do praxe, důraz kladen na didaktické metody, pomůcky, práci se žáky ze znevýhodněného prostředí a se specifickými poruchami učení a chování.

Literatura

J. Fukač, S. Tesař, J. Vereš. Hudební pedagogika. Brno, 2000. M. Holas. Hudební pedagogika v profesionální hudební výchově. Praha, 1995. I. Poledňák, J. Fukač. Úvod do studia hudební vědy - část hudební sociologie, psychologie, hudební pedagogika. Olomouc, 2001.

Požadavky

Minimálně 70% účast v hodinách, aktivní přístup, hospitace, diskuse, ústní zkouška, vypracování seminární práce na zadané téma.

Garant

Mgr. Dr. Phil. Viktor Velek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dr. Phil. Viktor Velek, Ph.D.