Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná exkurze (KTD / ODEXB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTD / ODEXB - Odborná exkurze, Fakulta umění, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výtvarné obory:- týdenní pobyt v některém z evropských měst (doposud např. Berlín, Řím, Mnichov, Milán) s rozsáhlou sítí galerií (státních, městských, soukromých) a muzeí- prohlídka města a návštěva galerijních/muzejních institucí s doprovodným výkladem vyučujících- fakultativní výjezdy do přilehlých měst, architektonických či památkově významných objektů, galerijních/muzeálních institucí doplněné výklademhudební obory:1. den příjezd na místo a základní prohlídka města2. den prohlídka města se zaměřením na hudební památky, večerní představení3. dokončení prohlídky města a odjezd zpět do OstravyMísto konání: Praha, Vídeň, Lipsko, Berlín, Brno, Polička apod., zaměření na hudební památníky, divadla, operní a koncertní scény, orchestry a divadelní společnosti, osobosit žijící v tomto městě apod.

Získané způsobilosti

- orientace v probíraných slohových epochách- osvojení a aplikace odborné terminologie- schopnost samostatně pracovat na seminární práci

Literatura

SMITH, E. L. Artoday. Současné světové umění. Praha, Slovart, 1996. ISBN 80-85871-97-1.Honeff, K. Contemporary Art. Köln, 1992. Další tituly v závislosti na vybraném místě. Smolka, J. Dějiny hudby. Togga, Brno, 2001. ISBN 80-902912-0-1.G.Černušák. Dějiny hudby. Panton Praha, 1974. Šafařík, P. Dějiny hudby. 1., 2. a 3.díl. Votobia, Praha, 2001. PIJOAN, J. Dějiny umění I.-X. Praha,, 1987. ISBN 80-7176-764-6. WALTHER, I. F. (ed.). Umění 20. století. Praha: Slovart,, 2004. ISBN 80-729-521-8.

Požadavky

Výtvarné obory:účast na exkurzizápočetHudební obory:Aktivní účast na exkurzi, studium zadaných materiálů, příprava krátké přednášky pro studenty s tematikou jedné z hudebních památek vybraného místa.

Garant

Mgr. Tomáš Knoflíček, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Celhoffer, Ph.D.Mgr. Tomáš Knoflíček, Ph.D.Mgr. Dr. Phil. Viktor Velek, Ph.D.