Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní principy diagnostických metod (AUM / 1IPDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 1IPDM - Základní principy diagnostických metod, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Př:Úloha sestry při monitorování subjektivních a objektivních příznaků u dětí a dospělých intenzivní péčiFyzikální vyšetření dětí a dospělých v intenzivní péčiLaboratorní vyšetřovací metody (příprava pacienta, asistence a úloha sestry při vyšetření, péče o pacienta při a po vyšetření)Endoskopické vyšetřovací metodyPunkce a biopsieZobrazovací metody a jejich principy, užití, příprava pacientů v intenzivní péči, kontraindikace - RTG, ultrazvuk, tomografické metody, CT,MR, angiografická vyšetření, radionuklidové vyšetřeníElektrografická vyšetřeníDiagnostické metody kardiovaskulárního systémuDiagnostické metody respiračního systémuDiagnostické metody nervového systémuCv:Preanalytické vlivy na výsledek labolratorních vyšetřeníLaboratorní vyšetřovací metody ILaboratorní vyšetřovací metody IIFyzikální vyšetření sestrou I.Fyzikální vyšetření sestrou IIFyzikální vyšetření sestrou v intenzivní péči - kazuistikyPříprava pacienta před vyšetřením zobrazovacími technikamiZobrazovací techniky IZobrazovací techniky IIEKG

Získané způsobilosti

Předmět je možné absolvovat v průběhu zahraniční stáže nebo stáže na jiných klinických pracoviších fakultních nemocnic, kde jsou realizována diagnostická vyšetření v rozsahu náplně předmětu, za podmínek splnění časové dotace praktické výuky, doplnění informací v rámci samostudia a splnění testu.

Literatura

Novotný J. Přínos postprocesingových metod vycházejících ze spirálního CT k diagnostice a léčbě cévního systému. Lindnerova 108/5,77900 Olomouc, 2008. ISBN 978-80_244_1930-5.Švec, J., Chmelová, J., Korhelík, K. Radioekologie pro bakaláře - distanční text. Nekula, J, Heřman, M. , Vomáčka, J., Köcher, M. Radiologie. UP Olomouc, 2005. ISBN 80-244-1011-7.Nekula, J., Chmelová, J. Vybrané kapitoly z konvenční radiologie - distanční text. CHMELOVÁ, J., GLACOVÁ, H., JONSZTA, T., CHMELA J. Základy ultrasonografie pro radiologické asistenty. OU ZSF Ostrava, 2006.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:80% účast na přednáškách75% úspěšnost - test

Garant

prof. MUDr. Josef Nekula, CSc.

Vyučující

Ing. Mgr. Karol Korhelík, Ph.D.prof. MUDr. Josef Nekula, CSc.Ing. Mgr. Karol Korhelík, Ph.D.Mgr. Svatopluk Kovalprof. MUDr. Josef Nekula, CSc.Mgr. Mária ŠamajováBc. Petra Vávrová