Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strategický management zdravot. zařízení (AUM / 2ISMZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 2ISMZ - Strategický management zdravot. zařízení, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PřednáškyObsah strategického managementu.Poslání zdravotnického zařízení.Analýza vnějšího prostředí a vnitřních podmínek na příkladech zdravotnictví.Strategie příležitostí a úspor.Strategie velkých a malých rizik.Metody tvorby strategie a jejich implementace, simulační modely pro ověřování strategických cest, reálné možnosti zdravotnictví v ČR.Potřeba souladu zdrojů a činností.Cesty aktivace zvolené strategie.

Získané způsobilosti

Na konci kurzu by měl být student schopen:-stručně popsat fungování strategického managementu ve zdravotnictví,-schopnost aplikovat teoretické základy v simulovaných praktických podmínkách zdravotnického zařízení,-definovat cíle, úkoly, možnosti, budoucnost, strategie jako cíl a cesta,-analyzovat vnější a vnitřní podmínky v dnešním turbulentním prostředí na příkladech zdravotnictví,-schopnost tvorby vize a strategie podniku.

Literatura

DRUCKER, P.F. Budoucnost začíná dnes. Praha: vyd. Management Press, 1992. ISBN 80-85603-00-4.GLADKIJ, I., a kol.:. Management ve zdravotnictví. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-996-8.JOHNSON, G., SCHOLES, K.:. Cesty k úspěšnému podniku. vyd. Praha: Computer Press, 2000. ISBN 80-7226-220-3.KIM, W. C., MAUBORGNE, R. Strategie modrého oceánu. vyd. Praha: Management Press, 2005. ISBN 80-7261-128-3.

Požadavky

aktivní účast na přednáškách, samostudium, zpracování domácího úkolu

Garant

Doc.Dr.Ing. Hana Filipczyková

Vyučující

Doc.Dr.Ing. Hana Filipczykovádoc. PhDr. Darja Jarošová, Ph.D.Ing. Petr KazíkIng. Tomáš Tykva