Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk (AUM / 2PNJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 2PNJ - Německý jazyk, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- obecná terminologie, slovní zásoba- stavba lidského těla s odbornými výrazy - krátké texty + slovník k textům a danému tématu(lidské tělo, kostra lidského těla a jednotlivé kosti, krev a krevní systém, nervový systém, mozek a orgány smyslového vnímání, dýchací systém)- opakování německé gramatiky s důrazem na silná a smíšená slovesa- 5 kategorií silných sloves + slovesa smíšená- sloveso sein v perfektu- vedlejší věty s wie + přídavné jméno- používání erst-bis, gern-froh- rozdíl v používání sehr-viel, spät-zu spät- rozdíl v používání Lust-Apetit, haben-sollen, geschehen-werden- rozdíl v používání kennen lernen-erkennen, anprobieren-versuchen, wechseln-ändern- antonymá přídavných jmen- odborné texty - práce s textem, výslovnost, překlad, otázky k textu- konverzace

Literatura

Soják Karel. Němčina pro vyšší zdravotní školy a balakářské studium. EUROLEX BOHEMIA, 2004. Karasová Eva. Němčina pro zdravotní sestry. Informatorium, 2004. Höppnerová Věra, Kremzerová Anna. Němčina pro jazykové školy 2. Scientia Praha, 2002. Mokrošová Ivana. Německo-český, česko-německý lékařský slovník. Grada, 2002. Keprtová Margot. Německo-český tématický slovník. Nakladatelství Olomouc.

Požadavky

Úspěšné zvládnutí závěrečného písemného testu z látky probrané a procvičené v průběhu semestru,přičemž dolní hranicí pro udělení zápočtu je 70% správných řešení a odpovědí !

Garant

Bc. Marcela Buchalová

Vyučující

Bc. Marcela Buchalová