Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo - procesní (AUM / 3PTPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 3PTPT - Trestní právo - procesní, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pojem a předmět trestního práva procesního a trestního řízení, souvislé obory- Prameny procesního práva, působnost trestního řádu, výklad trestního řádu, výklad základních pojmů- Základní zásady trestního řízení, zásady organizace soudnictví- Subjekty trestního řízení- Procesní úkony, rozhodnutí v trestním řízení, právní moc a vykonatelnost rozhodnutí- Zajištění osob a věcí důležitých pro trestní řízení- Dokazování v trestním řízení- Průběh trestního řízení, postup před zahájením trestního stíhání, zkrácené přípravné řízení- Vyšetřování- Dozor státního zástupce nad přípravným řízením, meritorní rozhodnutí v přípravném řízení- Řízení před soudem, předběžné projednání obžaloby a hlavní líčení- Opravné prostředky, rysy, druhy, principy, opravné prostředky řádné a mimořádné- Zvláštní způsoby řízení- Řízení v trestních věcech mladistvých- Zásady pro výkon rozhodnutí, právní styk s cizinou

Literatura

CÍSAŘOVÁ, D. a kol. Trestní právo procesní. 3. aktualizované a rozšířené vydání, Edice vysokoškolské právnické učebnice. Praha: Linde Praha, a.s, 2004. MUSIL, J., KRATOCHVÍL, V., ŠÁMAL, P. a kol. Kurz trestního práva. Trestní právo procesní. Praha. C.H. Beck, 2003.

Garant

JUDr. Luboš Valerián, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Luboš Valerián, Ph.D.JUDr. Luboš Valerián, Ph.D.