Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální 2 (AUM / 4ZIP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 4ZIP2 - Odborná praxe individuální 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Adaptace na pracovní prostředí přednemocniční, nemocniční, na tým nezdravotnických a zdravotnických pracovníků, na mezioborovou spolupráciPéče o materiální a technické vybaveníPráce se zdravotnickou dokumentacíRealizace hygienického režimu, péče o osobní hygienu pacientůDezinfekce a sterilizace, realizace prevence nozokomiálních nákazZákladní fyzikální vyšetření, hodnocení zdravotního stavu, ošetřovatelská diagnostikaOdběry biologického materiálu k laboratorním vyšetřenímPříprava léků dle způsobu aplikace, aplikace farmak v kompetenci zdravotnického záchranářeInfúzní léčba včetně přetlakových náhrad, převody krevních přípravků a derivátůZajištění průchodnosti dýchacích cest bez pomůcek a s povolenými pomůckami, asistence lékaři při intubaci a při nouzovém zajištění průchodnosti dýchacích cestRealizace umělé plicní ventilace, ošetřovatelská péče o pacienta na umělé plicní ventilaciNeinvazivní monitoring pacientaInvazivní monitoring pacienta se selháváním nebo selháním základních životních funkcíAsistence lékaři při akutních terapeutických či diagnostických výkonechZákladní a rozšířená KPRKomplexní ošetřovatelská péče o pacienta s poruchou vědomíKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů dětského věkuSpontánní porod, ošetření novorozenceKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů s traumatem a polytraumatemKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů se selháváním nebo selháním základních životních funkcí v přednemocniční neodkladné péčiKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů se selháváním nebo selháním základních životních funkcí na urgentním příjmuKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů se selháváním nebo selháním základních životních funkcí na oddělení JIP a ARO

Získané způsobilosti

- schopnost realizace ošetřovatelského procesu u pacienta v intenzivní péči- schopnost spolupráce v týmu, orientace na pracovištích intenzivní péče- práce s přístrojovou technikou v intenzivní péči- orientace v zdravotnické dokumentaci

Literatura

Khan M.G. EKG a jeho hodnocení. Grada, Praha, 2005. Valenta, J., Šebor, J., Matějka, J., Runt, V. Chirurgie pro bakalářské studium ošetřovatelství. UK Praha, Praha, 2005. Handl Z. Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. NCONZO, Brno, 2004. Fendrychová, J., Klimovič, M. Péče o kriticky nemocné dítě. NCONZO, Brno, 2005. Ertlová,F., Mucha, J. Přednemocniční neodkladná péče. NCO NZO, Brno, 2003. Zemanová, J. Základy anesteziologie II. NCO NZO, Brno, 2005. Dostál,P. Základy umělé plicní ventilace. Maxdorf, Praha, 2004. Ševčík, P., Černý, V., Vítovec, J. a kol. Intenzivní medicína. Galén, Praha, 2003.

Požadavky

100% účast na praxích. Student na praxi, je seznámen a dodržuje pokyny pro realizaci praxe. Po ukončení praxe student neprodleně odevzdá Deník praxe garantovi odoborné praxe.

Garant

MUDr. Roman GřegořPhDr. Sabina Psennerová, Ph.D.MUDr. Jitka ZemanováPhDr. Renáta Zoubková