Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk - konverzace 2 (AUM / 4ZNK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 4ZNK2 - Německý jazyk - konverzace 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konverzace na téma problematiky v oboru záchranářKonverzace s pacientem v terénuKonverzační téma: Ženy povoláním záchranářkyKonverzační téma: Základní informace o pacientovi (získávání informací o anamnéze pacienta)Konverzační téma: Druhy poranění (slovník )Konverzační téma: Dopravní prostředkyPráce s odbornými texty, otázky, překladové cvičení k textu- Cizí tělísko v oku- Šok- Pacient s bolestí břicha- Otrava houbami- Pacientka s cukrovkou

Získané způsobilosti

- číst a přeložit odborný text a pracovat s jeho obsahem - konverzovat v německém jazyce na vybrané téma - konverzuje v německém jazyce na zdravotnické témata s pacientem- používá německou odbornou terminologii

Literatura

Soják Karel. Němčina pro vyšší zdravotní školy a balakářské studium. EUROLEX BOHEMIA, 2004. Karasová Eva. Němčina pro zdravotní sestry. Informatorium, 2004. Höppnerová Věra, Kremzerová Anna. Němčina pro jazykové školy 2. Scientia Praha, 2002. Mokrošová Ivana. Německo-český, česko-německý lékařský slovník. Grada, 2002. Keprtová Margot. Německo-český tématický slovník. Nakladatelství Olomouc.

Požadavky

80% účast na cvičení. Udělení zápočtu - předvedení konverzace každé dvojice studentů se zapojením spolužáků do diskuse na vybrané téma.

Vyučující

Bc. Marcela Buchalová