Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Toxikologie (AUM / 4ZTOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / 4ZTOX - Toxikologie, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:- Základy obecné a speciální toxikologie a s tím související problematika zneužívaných látek- Obecná toxikologie - základní pojmy- Mechanismus působení jedů- Diagnosa a pomoc při intoxikaci- Speciální toxikologie: anorganické jedy- Organické jedy (průmyslové)- Látky biologického původu (rostlinné a živočišné jedy)- Léky- Zneužívané látky a toxikomanie- Základy chemických vyšetřovacích metod v toxikologii- Právní ustanovení v oblasti jedů a zneužívaných látek

Získané způsobilosti

- Student má znalosti z obecné toxikologie a toxikologie speciální. - Student zná charakteristiky látek, jejich účinky na lidský organismus a možnosti zásahu v případě intoxikací.

Literatura

nullŠevela K., Vimětalová M. Toxikologie pro sestry. Neptun Brno, 2002. Prokeš J. Základy toxikologie. Galén Praha, 2005. ISBN 80-7262-301-X.Lüllmann H, Mohr K. Farmakologie a toxikologie. Grada Publishing, 2002. Nožina M. Svět drog v Čechách. KLP, Praha, 1997.

Požadavky

Předmět ukončen zápočtovým testem.

Garant

RNDr. Petr Kurka, CSc.

Vyučující

RNDr. Petr Kurka, CSc.