Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Datové přenosy v medicíně (AUM / DPMZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / DPMZK - Datové přenosy v medicíně, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Druhy dat z hlediska zdroje dat- Druhy dat z hlediska využití v medicíně- Způsoby zpracování medicínských dat- Bezpečnost dat v procesu jejich zpracování a přenosu- Přenosové cesty z hlediska typů a druhů dat- Přenosy dat a jejich využití v jednotlivých medicínských oborech- Komprimace dat - z hlediska přenosových cest- Komprimace dat - z hlediska klinického využití- Kompatibilita datových vstupů a výstupů- Obvyklé případy použití datových přenosů v PNP

Získané způsobilosti

- Student umí rozenat druhy a typy medicínských dat.- Student rozumí způsobu zpracování a přenosy medicínských dat.

Literatura

Provazník, I. Elektronické texty přednášek na internetu. 2003. J. Berger. Informatika v klinické praxi. Grada, Praha. J. Zvárová a kolektiv. Základy informatiky pro biomedicínu a. Eurovise, Praha. 2002. I. Provazník, J. Kozumplík. Expertní systémy. Skriptum VUT v Brně. V. Mařík, O. Štěpánková, J. Lažanský. Umělá inteligence 3. Academia Praha, 2001. V. Mařík, O. Štěpánková, J. Lažanský. Uměla inteligence 4. Academia, Praha. KASAL, P., SVAČINA, Š. Lékařská informatika. Praha: Karolinum. ISBN 80-7184-594-9.

Požadavky

80% účast na výuce. Zápočtový test.

Garant

Ing. Marek Penhaker, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marek Penhaker, Ph.D.