Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální 2 (AUM / IPZZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / IPZZ2 - Odborná praxe individuální 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Adaptace na pracovní prostředí přednemocniční, nemocniční, na tým nezdravotnických a zdravotnických pracovníků, na mezioborovou spolupráciPéče o materiální a technické vybaveníPráce se zdravotnickou dokumentacíRealizace hygienického režimu, péče o osobní hygienu pacientůDezinfekce a sterilizace, realizace prevence nozokomiálních nákazZákladní fyzikální vyšetření, hodnocení zdravotního stavu, ošetřovatelská diagnostikaOdběry biologického materiálu k laboratorním vyšetřenímPříprava léků dle způsobu aplikace, aplikace farmak v kompetenci zdravotnického záchranářeInfúzní léčba včetně přetlakových náhrad, převody krevních přípravků a derivátůZajištění průchodnosti dýchacích cest bez pomůcek a s povolenými pomůckami, asistence lékaři při intubaci a při nouzovém zajištění průchodnosti dýchacích cestRealizace umělé plicní ventilace, ošetřovatelská péče o pacienta na umělé plicní ventilaciNeinvazivní monitoring pacientaInvazivní monitoring pacienta se selháváním nebo selháním základních životních funkcíAsistence lékaři při akutních terapeutických či diagnostických výkonechZákladní a rozšířená KPRKomplexní ošetřovatelská péče o pacienta s poruchou vědomíKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů dětského věkuSpontánní porod, ošetření novorozenceKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů s traumatem a polytraumatemKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů se selháváním nebo selháním základních životních funkcí v přednemocniční neodkladné péčiKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů se selháváním nebo selháním základních životních funkcí na urgentním příjmuKomplexní ošetřovatelská péče u pacientů se selháváním nebo selháním základních životních funkcí na oddělení JIP a ARO

Získané způsobilosti

- schopnost realizace ošetřovatelského procesu u pacienta v intenzivní péči- schopnost spolupráce v týmu, orientace na pracovištích intenzivní péče- práce s přístrojovou technikou v intenzivní péči- orientace v zdravotnické dokumentaci

Literatura

Khan M.G. EKG a jeho hodnocení. Grada, Praha, 2005. Valenta, J., Šebor, J., Matějka, J., Runt, V. Chirurgie pro bakalářské studium ošetřovatelství. UK Praha, Praha, 2005. HANDL, Z. Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. Brno, 2007. ISBN 978-807013-459-7.FENDRYCHOVÁ, J., KLIMOVIČ, M. a kol. Péče o kriticky nemocné dítě. Brno: NCO NZO, 2005. ISBN 80-7013-427-5.ERTLOVÁ,F., MUCHA, J. Přednemocniční neodkladná péče. NCO NZO, 2003. ISBN 80-7013-379-1.ZEMANOVÁ, J. Základy anesteziologie II. Brno: NCO NZO, 2005. ISBN 80-7013-430-5.DOSTÁL, P.:. Základy umělé plícní ventilace. Praha: Maxdorf, 2004. ISBN 80-7345-007-0.ŠEVČÍK, P., ČERNÝ, V., VÍTOVEC, J. a kol. Intenzivní medicína. Galén, Praha, 2003. ISBN 80-7262-203-x.

Požadavky

100% účast na praxích. Student na praxi, je seznámen a dodržuje pokyny pro realizaci praxe. Po ukončení praxe student neprodleně odevzdá Deník praxe garantovi odoborné praxe.

Garant

MUDr. Roman GřegořPhDr. Sabina Psennerová, Ph.D.MUDr. Jitka ZemanováPhDr. Renáta Zoubková