Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminalistika technika (AUM / KTPH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / KTPH - Kriminalistika technika, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Daktyloskopie- Portrétní identifikace- Rinoskopie, odorologie a problematika zkoumání mikrostop- Kriminalistická biologie a genetika- Zkoumání ručního písma a písma psacích strojů- Zkoumání listin, dokladů a psacích prostředků- Trasologie- Mechanoskopie- Kriminalistická balistika a pyrotechnika- Kriminalistická chemie a elektrotechnika- Diskuze ke kazuistikám, které byly zpracovány v rámci projektu ESF OPVK Trenažéry terénních situací, Reg. císlo:CZ.1.07/2.2.00/07.0323.- Nácvik dovedností v prostorách Trenažérů terénních situací.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětů zná:- metody identifikace osob a věcí. - dokumentaci výsledků jednotlivých identifikačních procesů a dokumentace stop.- praktické problémy týkajícími se identifikace osob, věcí, příp. i zvířat, nalezených v souvislosti s kriminalisticky relevantními událostmi. - logické myšlení při praktické kriminalisticko-technické činnosti.

Literatura

STRAUS, J. a KOL. Kriminalistická technika. Plzeň: Aleš Čeněk, 2008. ISBN 978-80-7380-052-9.AUFART, J., VALERIÁN, L. Kriminalistická technika, distanční opora. Ostravká univerzita, 2010. časopis. Bezpečnostní teorie a praxe. časopis. Kriminalistika. PORADA, V. a kol. Kriminalistika. Brno: CERM, 2001. CHMELÍK, J. a kol. Rukověť kriminalistiky. Plzeň: nakladatelství Čeněk, 2005.

Požadavky

minimálně 80% účast na předmětu. Ústní zkouška.

Garant

Ing. Jan AufartJUDr. Luboš Valerián, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan AufartIng. Jan AufartBc. Vladimír Čoček