Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Medicínské právo (AUM / MPZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / MPZZ - Medicínské právo, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do medicínského právaPrávní normy - výkladZákon č. 20/1966 Sb. O zdraví lidu v platném zněníZákon č. 220/1991 Sb. O lékařské komořeEtika a jednotlivé kodexyVyhláška 221/1995 Sb. O znaleckých komisíchPovinnosti lékaře a zdravotnického pracovníkaPrávní odpovědnost ve zdravotnictvíTrestně právní, občansko právní a pracovně právní odpovědnost zdravotnického pracovníkaPrávní problémy týkající se práce záchranáře

Získané způsobilosti

- Student po absolvování má vybrané znalosti z práva trestního, občanského, pracovního a správního. - Student zná aplikované medicínské právo.- Student zná povinnosti a práva zdravotníků daná zákonem.

Literatura

Dvořáček I. Medicínské právo (v tisku). Ostrava, 2007. Lojka S, Vašut J. Základy medicínského práva pro bakalářské a magisterské studium. Stolínová J.,Mach J. Právní odpovědnost v medicíně. Praha, Galén, 1998. ISBN 80-85824-88-4.Lojka S, Vašut J. Soudní lékařství pro bakalářské a magisterské studium. Císařová D.,Sovová O. Trestní právo a zdravotnictví. Mach J. Zdravotnictví a právo. Praha, LexisNexis, 2005. ISBN 80-86199-93-2.

Požadavky

Semestr zakončit malou seminární prací na vybraná témata. Písemná zkouška.

Garant

MUDr. Igor Dvořáček, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Marek DokoupilMUDr. Igor Dvořáček, Ph.D.MUDr. Marek DokoupilMUDr. Igor Dvořáček, Ph.D.