Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět První pomoc a zásady PP při intoxikacích (AUM / PPTOX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / PPTOX - První pomoc a zásady PP při intoxikacích, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:- Obecné zásady poskytování první pomoci, anatomie a fyziologie dýchání a oběhu.- Zástava dechu a oběhu, algoritmus kardiopulmocerebrální resuscitace-dospělí.- Algoritmus kardio pulmocerebrální resuscitace -děti, neposkytnutí pomoci - trestní odpovědnost.- Intoxikace (obecně, příklady).- Poruchy vědomí traumatického původu (mozkolebeční poranění, poranění páteře a míchy).- Poruchy vědomí netraumatického původu (metabolické poruchy, intoxikace, tonutí).- Křečové stavy při intoxikacích, infekční choroby, úrazy elektrickým proudem.- Náhlé příhody interního charakteru (arytmie akutní infarkt myokardu).- Šokové stavy traumatického a netraumatického původu.- Alergické reakce, intoxikace, drogové závislosti.- Poranění skeletu, transport a odsun.- Imobilizační a obvazová technika, exitus letalis.- Náhlé příhody v gynekologii a porodnictví ve vztahu k drogovým závislostem.- Praktická výuka PP na fantomech.

Literatura

Ševčík, P., Černý, V., Vítkovec, J., et al:. Intenzivní medicína. Galén, 2002. Dick, Ahnefeld, Knuth:. Průvodce urgentní medicínou. Praha, 2002. Bydžovský:. První pomoc. Grada, 2001. Drábková:. Sestra a akutní stavy od A - Z. Guidelines pro KPR, 2000.

Požadavky

Účast na přednáškách nejméně 80 %. Zakončeno ústní zkouškou.Při neúspěchu písemný test. Hodnocení známkou.

Garant

PhDr. Sabina Psennerová, Ph.D.prof. MUDr. Pavel Ševčík, CSc.

Vyučující

PhDr. Petr MatouchPhDr. Sabina Psennerová, Ph.D.PhDr. Petr MatouchPhDr. Sabina Psennerová, Ph.D.