Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně psychologický výcvik (AUM / SPVZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / SPVZK - Sociálně psychologický výcvik, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Utváření mezilidských vztahů v sociálních skupinách- Sociální percepce a chyby v posuzování osob.- Sociální komunikace, její formy a komunikační styl.- Sociální role ve skupině a skupinové komunikace.- Osobní vztahy a prasociální chování- Sociální techniky a styly (gestika, mimika, posturologie, styl dominantní, afiliantní a agresivní)- Nemanipulativní techniky v sociálním stylu- Porovnání závislého, nezávislého,a agresivního chování.- Asertivní chování a jeho základní typy.- Osm základních asertivních dovedností.- Techniky asertivního jednání.- Umění naslouchat a zásady řešení konfliktů.

Získané způsobilosti

- pozná vlastní chyby a přednosti v komunikaci- rozvine své schopnosti komunikovat v náročných situacích- posílí svou schopnost vcítění- rozpozná vlastní percepční stereotypy a jejich vliv na chování

Literatura

CAPPONI, V., NOVÁK, T. Asertivně do života. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0989-9.KŘIVOHLAVÝ, J. Jak přežít vztek, zlost a agresi. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0818-3.Čížková, J. Přehled sociální psychologie. Olomouc, UP, 2000. Capponi, V., Novák, T. Sám sobě psychologem. Grada, 2003. ISBN 80-247-0606-7.Praško, J., Prašková, H. Asertivitou proti stresu. Praha: Grada, 2007. Křivohlavý, J. Jak zvládat depresi. Grada, 2003. ISBN 80-247-0575-3.

Požadavky

90% účast na cvičení.

Vyučující

PhDr. Jiří PopelkaPhDr. Jiří Popelka