Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo - procesní (AUM / TPTPH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / TPTPH - Trestní právo - procesní, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pojem a předmět trestního práva procesního a trestního řízení, souvislé obory- Prameny procesního práva, působnost trestního řádu, výklad trestního řádu, výklad základních pojmů- Základní zásady trestního řízení, zásady organizace soudnictví- Subjekty trestního řízení- Procesní úkony, rozhodnutí v trestním řízení, právní moc a vykonatelnost rozhodnutí- Zajištění osob a věcí důležitých pro trestní řízení- Dokazování v trestním řízení- Průběh trestního řízení, postup před zahájením trestního stíhání, zkrácené přípravné řízení- Vyšetřování- Dozor státního zástupce nad přípravným řízením, meritorní rozhodnutí v přípravném řízení- Řízení před soudem, předběžné projednání obžaloby a hlavní líčení- Opravné prostředky, rysy, druhy, principy, opravné prostředky řádné a mimořádné- Zvláštní způsoby řízení- Řízení v trestních věcech mladistvých- Zásady pro výkon rozhodnutí, právní styk s cizinou

Získané způsobilosti

- Student zná trestní právo procesní, postupy subjektů trestně procesních při odhalování trestných činů, zjišťování jejich pachatelů a rozhodování o nich, jakož i postup při výkonu těchto rozhodnutí. - Student zná interpretaci a aplikaci vybraných ustanovení trestního řádu s akcentem na činnost orgánů v přípravném řízení trestním.

Literatura

CÍSAŘOVÁ, D. a kol. Trestní právo procesní. 3. aktualizované a rozšířené vydání, Edice vysokoškolské právnické učebnice. Praha: Linde Praha, a.s, 2004. VALERIÁN, L. Trestní právo procesní I. - distanční text. Ostravská univerzita v Ostravě, 2011. ISBN 978-80-7464-041-4.VALERIÁN, L. Trestní právo procesní II. - distanční text. Ostravská univerzita v Ostravě, 2011. ISBN 978-80-7464-040-7.MUSIL, J., KRATOCHVÍL, V., ŠÁMAL, P. a kol. Kurz trestního práva. Trestní právo procesní. Praha. C.H. Beck, 2003.

Požadavky

Odevzdání seminární práce. Předmět ukončen ústní zkouškou.

Garant

JUDr. Luboš Valerián, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Luboš Valerián, Ph.D.JUDr. Luboš Valerián, Ph.D.