Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika v PNP a UM (AUM / TUMZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / TUMZZ - Technika v PNP a UM, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:- Základní biologické signály v medicíně- Zpracování biologických signálů z technického hlediska- EKG, defibrilátory (zevní, vnitřní, bifazické)- Neinvazivní a invazivní monitorování životních funkcí- Specifika monitorace v pediatrické praxi- Umělá plicní ventilace, odsávačky- Prostředky pro transport pacientů, specifika transportu v pediatrii- Prostředky k prevence hypotermieCvičení:- Seznámení a nácvik dovedností s EKG přístroji- Seznámení a nácvik dovedností s defibrilátory- Seznámení a nácvik dovedností s monitory, pulsními oximetry, kapnografy- Seznámení a nácvik dovedností s ventilátory- Seznámení a nácvik dovedností s transportními vozíky a lehátky- Seznámení a nácvik dovedností s technickým vybavením pro ohřev pacientů- Seznámení a nácvik dovedností s transportními inkubátory a jejich příslušenstvím

Získané způsobilosti

- Student získá přehled o používaných přístrojích v podmínkách ZZS, UP , JIP a ARO.- Student zná teoreticky a prakticky základy obsluhy běžně používané zdravotnické techniky na Urgentním příjmu a v přednemocniční péči.

Literatura

Khan M.G. EKG a jeho hodnocení. Grada, Praha, 2005. Handl Z. Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči - vybrané kapitoly. NCONZO, Brno, 2004. ISBN 80-7013-408-9.Dostál,P. Základy umělé plicní ventilace. Maxdorf, Praha, 2004. Ertlová,F., Mucha, J. Přednemocniční neodkladná péče, kap. 6. NCO NZO, Brno, 2003. Pasečný, J. Technika v PNP.

Požadavky

90% účast na cvičení.

Garant

Ing. Marek Penhaker, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jiří BílekMUDr. Renata JečmínkováIng. Marek Penhaker, Ph.D.MUDr. Jiří BílekMUDr. Renata JečmínkováIng. Marek Penhaker, Ph.D.