Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Epidemiologie neinfekčních onemocnění (KHE / ENEIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHE / ENEIN - Epidemiologie neinfekčních onemocnění, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do epidemiologie neinfekčních nemocí. Prevence.Hlavní skupiny rizikových faktorů pro neinfekční nemoci.Zdravotní stav obyvatel ČRDemografické charakteristiky nemocnosti a úmrtnostiNemocnost a úmrtnost na hlavní neinfekční onemocnění v ČREpidemiologie nádorových onemocněníEpidemiologie nádorů u ženEpidemiologie nádorů u mužůEpidemiologie kardiovaskulárních onemocněníEpidemiologie metabolických onemocněníEpidemiologie úrazovostiNutriční epidemiologie

Získané způsobilosti

Student bude schopen rozumět příčinám vzniku neinfekčních nemocí a z nich vycházet při aplikaci účinné prevence na všech úrovních.

Literatura

Žaloudík J. a kol.:. Manuál prevence a časné detekce nádorových onemocnění. Masarykův onkologický ústav, 2002. ISBN 80-238-9513-3.Konopásek, B. et al.:. Onkologie praktického lékaře. Praha: Galén, 2004. Janout V.,Machová L.,Kollárová V.,Janoutová G. Vybrané kapitoly z epidemiologie neinfekčních nemocí. OU Ostrava, 2005. ISBN 80-7184-551-5.Šamánek, M., Urbanová, Z. Prevence aterosklerózy v dětském věku. Galén, 2003. Svačina, Š. Prevence diabetu. Galén, 2003. Provazník a kol. Manuál prevence v lékařské praxi VII. Praha: SZÚ, 1999.

Požadavky

Předmět je ukončen ústní zkouškou z okruhu otázek, které jsou zveřejněny 1 měsíc před začátkem zkouškového období na KHE.

Garant

prof. MUDr. Vladimír Janout, CSc.

Vyučující

MUDr. Peter DANČÍKprof. MUDr. Vladimír Janout, CSc.MUDr. Jana Janoutová, Ph.D.Mgr. Kateřina Vařechová