Předmět Hygiena výživy a hyg. PBU - praxe (KHE / HVVZP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHE / HVVZP - Hygiena výživy a hyg. PBU - praxe, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Před zahájením praxe jsou studenti jmenovitě rozděleni na některý z termínů praxe na odboru hygieny výživy a hygieny PBÚ KHS MS kraje v Ostravě nebo smluvních partnerů. Celá skupina (max. 15 osob) se v daném termínu shromáždí na uvedeném pracovišti.1.den:- je pro celou skupinu společný:- seznámení se strukturou a hlavní problematikou státního zdravotního dozoru daného územního pracoviště a strukturou a hlavní problematikou odborů hygieny výživy a PBÚ- rozdělení dle připraveného rozpisu na menší skupinky (max. 5 osob) a předáni do péče jednotlivých oddělení- seznámení s problematikou příslušných oddělení a jejich organizační strukturou2. až 5. den:Práce ve skupinkách: na příslušných odděleních:- Hygienické šetření ve výrobně prodejně a potravin- Hygienické šetření v zařízení společného stravování bez výroby pokrmů- Hygienické šetření v zařízení společného stravování s výrobou pokrmů- Hygienické šetření v zařízení společného stravování spojené s odběrem vzorků6. den:Výměna skupinek na odděleních dle připraveného programu cirkulace.7. až 9.den:- Hygienické šetření hlášení RASF, RAPEX. Seznámení s informačními systémy IS HVY a PBU- Hygienické šetření v zařízení pro výrobu kosmetiky, odběr vzorků pro laboratorní vyšetření. Hygienické šetření v distribuci kosmetiky.- Hygienické šetření v distribuci PBU10. den:Diskuse. Závěrečný pohovor - test. Zápočet. Společné pro obě skupiny.
Získané způsobilosti
Po absolvování praxe se bude student orientovat v problematice PHD a BHD v oboru hygiena výživy a PBU. Naučí se odebírat vzorky materiálů v zařízeních společného stravování a zařízeních pro výrobu kosmetiky. Osvojí si zpracovávání protokolů. Bude znát informační systémy, systémy hlášení RASF a RAPEX.
Literatura
Svrčinová, P. Hygiena předmětů běžného užívání a ochrana spotřebitele. Ostrava: Ostravská univerzita, 2009. Svrčinová P. Hygiena výživy. OU Ostrava, 2009. Provazník, K. a kol.:. Manuál prevence v lékařské praxi II: Výživa. Praha: SZÚ, 1998.
Požadavky
Účast je povinná. Omlouvá se vyjímečná neúčast ve zdůvodněných případech.
Garant
prof. MUDr. Vladimír Janout, CSc.
Vyučující
MVDr. Renata BrablcováMUDr. Helena Šebáková