Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Osvětlování v život. a prac. prostředí (KHE / OSVEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHE / OSVEK - Osvětlování v život. a prac. prostředí, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Legislativa v osvětlování2 Fyziologie zraku3 Fyziologie zraku4 Podstata světla5 Názvosloví ve světelné technice6 Denní osvětlení7 Denní osvětlení8 Umělé osvětlení9 Umělé osvětlení10 Umělé osvětlení, jas povrchu, teplota chromatičnosti - výpočet osvětlenosti, rovnoměrnosti. Protokol.11 Sdružené osvětlení, proslunění12 Měření - nejistoty měření13 Měření - požadavky na měření, přístroje. Exkurze.14 Měření - hodnocení světelných projektů. Konzultace.

Získané způsobilosti

Student se orientuje:- v oblasti interakce člověk - světlo- v osvětlovacích soustavách denního a umělého osvětlení- v projektech denního a umělého osvětlení- v měření denního a umělého osvětleníStudent je způsobilý:- k měření světelně-technických parametrů (na SZÚ)- k posuzování světelně-technických projektů (HS)

Literatura

Přednášky. Příslušné technické normy ČSN EN a ČSN: 36 0010, 36 0011, 36 0020, 36 0450, 36 0454, 73 0580, 73 0581. Rybár, P., Šesták, F., Juklová, M., Hraška, J., Vaverka, J. Denní osvětlení a oslunění budov. ERA Brno, 2002. Habel,J. Světelná technika a osvětlování. Praha FCC Public, 1995. PLCH, J. Světelná technika v praxi. PRAHA:IN-EL spol.s.r.o., 1999.

Požadavky

Student musí absolvovat všechna cvičení, vypracovat protokol z měření, absolvovat písemný test a ústní zkoušku. V případě neúčasti na cvičení student nahradí zaměškané hodiny podle pokynů vyučujícího.Samostudium.

Garant

RNDr. Vítězslav Jiřík, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Vítězslav Jiřík, Ph.D.RNDr. Vítězslav Jiřík, Ph.D.