Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní problematika dozoru (KHE / PPDVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHE / PPDVZ - Právní problematika dozoru, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Princip zákonnostiZákon o státní kontroleOrgány státní správy v ochraně veřejného zdravíVýkon státního zdravotního dozoruOprávnění a povinnosti orgánů ochrany veřejného zdraví a kontrolovaných osobPrávní předpisy v ochraně veřejného zdraví a opatření při mimořádných okolnostechStátní zdravotní dozor ve zdravotnictvíZákladní pravidla správního řízení,místní a věcná příslušnostPrůběh správního řízení,účastníci řízeníNáležitosti a výkon rozhodnutíPříjem a evidencedokumentů/spisová služba,skartační řízení/Celkem 28 hodinCvičení k jednotlivým tématůmCelkem 14 hodin

Získané způsobilosti

Student je způsobilý orientovat se v základních právních předpisech při výkonu státního zdravotního dozoru v oblasti ochrany veřejného zdraví.Osvojí si základní pravidla správního řízení a podmínky provádění státní kontroly obecně.V rámci praktických cvičení vytváří jednoduché dokumenty související s předmětem činnosti.

Literatura

Zákon č. 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví. Zákon č. 499/2004Sb.,o archivnictví a spisové službě. Zákon č. 500/2004Sb.,správní řád. Zákon č. 552/1991 Sb. O státní kontrole, ve znění pozdějších předpisů. Příslušné zákony,vyhlášky citovaná přednášejícím u jednotlivých témat včetně Ústavy ČR a ústavních zákonů.

Požadavky

Účast na přednáškách a cvičeních minimálně 70 %Seminární práce při nedostatečné účasti minimálně 55 %Písemný test - 35 otázekÚstní zkouška - 3 otázky po neúspěšném testu

Garant

MUDr. Helena Šebáková

Vyučující

MUDr. Helena ŠebákováMUDr. Helena Šebáková