Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnické právo pro BT (KHE / XPRBT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHE / XPRBT - Zdravotnické právo pro BT, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní právní pojmy, principy právního řádu.2.Právo veřejné, soukromé, hmotné a procesní.3.Občanské právo, vlastnické, formy převodu vlastnických práv.4.Dědičné, závazkové právo. Jednotlivé druhy smluv.5.Pracovní právo - účastníci pracovně právních vztahů..6.Pracovní poměr, vznik a ukončení.7.Péče o zaměstnance.8.Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.9.Trestní právo, trestní odpovědnost.10.Nutná obrana, krajní nouze, trest a jeho druhy.11.Řízení před soudem.12.Soudní systém, státní zástupce.13.Notářství, advokacie, komerční právník.14.Závěrečné shrnutí, diskuse, konzultace.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v právní problematice v oblasti zdravotnictví.

Literatura

Občan a právo. Právnická fakulta Olomouc, 1995. Občan a právo. Ekonomická fakulta VŠB, 1995. Trestní zákoník. Zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů. Zákoník práce.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem.Podmínky udělení zápočtu:Zápočet bude udělen za účast na výuce a úspěšném zvládnutí kontrolního testu.

Garant

Mgr. Pavlína Zímová

Vyučující

Mgr. Pavlína Zímová