Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Infekční lékařství (KKP / IFLZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / IFLZK - Infekční lékařství, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do problematiky infekčních chorob- Bakteriémie, sepse a septický šok- Purulentní meningitidy a další závažné neuroinfekce- Průjmová onemocnění, dehydratace v průběhu onemocnění- Závažný průběh herpetických infekcí a exantémových onemocnění- Virové hepatitidy a jejich prevence- Důležitá importovaná onemocnění, významné mykotické parazitární nákazy- Infekce u imunosuprimovaných- Chemoterapie bakteriálních onemocnění- Chemoterapie mykotických a virových onemocnění- Profesní riziko infekčních chorob u zdravotníků- Nozokomiální infekce a jejích prevence- Vakcinace a další možnosti prevence u infekčních chorobCvičení:- Výuka základních dovedností při ošetřování pacientů s neuroinfekcí, poruchou vědomí, dehydratací.- Výuka dovedností, které zabrání přenosu nákazy z pacienta s infekční chorobou na zdravotníka

Získané způsobilosti

Studenti májí přehled o problematice akutních stavů a komplikovaných průběhů infekčních chorob, které vyžadují neodkladnou péči, a to jak u běžně se vyskytujících onemocnění v ČR, tak i vzácnějších importovaných nákaz.

Literatura

nullHavlík J. a kol.:. Infekční nemoci. Praha: Galén, 2002. ISBN 80-7262-173-4.Dostál V. a kol.:. Infektologie. Praha: Karolinum, 2004. ISBN 80-246-07949-2.Poljak V., Krč I., Ehrman J.:. Manuál infekčních nemocí. Praha: Solen, 2000. ISBN 80-238-5834-3.Černý V., Novák I., Cvachovec K. a kol. Sepse v intenzívní péči. Maxdorf, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a cvičeníchStudium doporučené literatury

Garant

MUDr. Luděk Rožnovský, CSc.

Vyučující

MUDr. Lenka OlbrechtováMUDr. Irena OrságováMUDr. Lenka PetroušováMUDr. Luděk Rožnovský, CSc.MUDr. Luděk Rožnovský, CSc.